Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Πολιτιστικών και άλλων καλών νέων,συνέχεια.... απ τη πόλη μας(Μέρος Δεύτερο)

@ "Ξύπνα Βασίλη"Παρουσιάστηκε το έργο του Δημήτρη Ψαθά,από την" Θρακική εστία Καβάλας"!
Μια σημαντική θεατρική παράσταση,με εξαιρετικές ερμηνείες από ερασιτέχνες ηθοποιούς και φυσικά την προσωπική σκηνοθετική κατάθεση του πάντα τελειομανούς Γιάννη Κουκιά.Τα εύσημα και στην τοπική Θρακική Εστία Καβάλας,που ομολογουμένως προσφέρει σημαντικότατο έργο πολιτισμού στο τόπο.
///////@@@@//////
@Αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας!
Διακρίσεις για δύο Καβαλιώτες αθλητές:Το πρώτο βραβείο στους 4ους αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας Βόρειας Ελλάδας,κατέκτησε η 10χρονη Καβαλιώτισσα Μελίνα Ζωγράφου-Αλεξίου, με το άλογό της Golden-Eagle στην κατηγορία των Ε(αρχαρίων)και Α3 παίδων.
Μια ακόμη Καβαλιώτισσα η 12χρονη Κωνσταντίνα Κατσούπη ιππεύοντας τον Don-Bardon
έλαβε στις ίδιες κατηγορίες,την 4η και 3η θέση αντίστοιχα.Οι αγώνες έγιναν στον Ιππικό 'Ομιλο Χαλκιδικής"Μέγας Αλέξανδρος"στις 2 Μαΐου.
Οι δυο Καβαλιώτισσες πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις αποδεικνύοντας ότι δεν λείπουν από την περιοχή μας ,τα ταλέντα που εργάζονται αθόρυβα και μεθοδικά για να μας κάνουν υπερήφανους!
//////////@@@@/////////
@Μαθήματα χορού και δη δωρεάν! Από τη Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας...
Η Δημοτική Σχολή Χορού της "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ"συνεχίζοντας τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίων κλασσικού χορού για τους μαθητές της,φιλοξενεί αυτήν την εβδομάδα στην πόλη μας,τον Γκες Μίχωφ,Καλλιτεχνικό  Διευθυντή της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου της Λάρισας και Διευθυντή της Ανώτερης Σχολής χορού Λάρισας,και την Αντονίνα Νικολάου δασκάλα Κλασσικού Χορού και  χορεύτρια.Το σεμινάριο θα λάβει χώρα με τη συνοδεία  μουσικής  από τον πιανίστα Ντόριαν Πίρβου στη Δημοτική  Σχολή Χορού(Πολιτιστικό Κέντρο"Πυθαγόρας",7ης Μεραρχίας-1)την Παρασκευή 7 Μαΐου  από τις 18:00-21:00 και το 
Σάββατο 8 Μαΐου 2010 από τις 09:30-11:00!.
//////////@@@@@////////
@Δυο Παιδικές Εκθέσεις Ζωγραφικής,θα φιλοξενηθούν στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης,στην Πλατεία Καπνεργάτη από την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 μέχρι και το Σάββατο 15 Μάιου 2010!
Η πρώτη έκθεση περιλαμβάνει  τις ατομικές και ομαδικές εργασίες των μαθητών του νομού Καβάλας,που συμμετείχαν στο Πολιτιστικό  Εργαστήρι 2009.Πρόκειται για έργα Ζωγραφικής,ψηφιδωτού,ξυλογλυπτικής και βιτρό ,στην πλειοψηφία  τους εμπνευσμένα από τρία  έργα του διεθνούς  φήμης Θάσιου γλύπτη και ζωγράφου Πολύγνωτου Βαγή!
Στα Πολιτιστικά Εργαστήρια  2009 συμμετείχαν κυρίως σχολεία  του Δήμου Καβάλας,καθώς
και αρκετά του υπόλοιπου Νομού.Στην έκθεση θα είναι  αναρτημένα ΟΛΑ τα έργα των μαθητών(περίπου τα 1.200)οι οποίοι καλούνται να την επισκεφτούν και να βρούνε το έργο τους!
Η δεύτερη έκθεση περιλαμβάνει  τα έργα ζωγραφικής των μαθητών του Δήμου Καβάλας
που συμμετείχαν στο διαγωνισμό  που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας με θέμα"Τα Χριστούγεννα"
Ωράριο λειτουργίας εκθέσεων:
Καθημερινές,9.00-13.00 και τα Σάββατα,10.00-13.00,εκτός του Σαββάτου 15 Μαΐου,που,ενόψει του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας  Μουσείων-Ευρωπαϊκής Νύχτας  Μουσείων,οι δυο εκθέσεις θα είναι ανοιχτές και το απόγευμα 16.00-22.00!.
///////////@@@@///////
Η "ασπρόμαυρη ιστορία της Θάσου"κατά την περίοδο 1895-1960 παρουσιάστηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας,την Τετάρτη το βράδυ στις 20.00 τό νέο πόνημα(φωτογραφικό λεύκωμα)της Θασιακής 'Ένωσης Καβάλας,με πολλούς  επώνυμους και μη να παρευρίσκονται  στο χώρο για να παρακολουθήσουν  τρεις εξαιρετικούς  ομιλητές ,τη φιλολογο κυρία Μιχαλοπούλου,τη νομικό κυρία Χιόνη και το διεθνή φωτογράφο κύριο
Μυτιληνό να αναπτύσουν τις απόψεις τους:"Η Θάσος του χθες σε άσπρο,μαύρο-Αναμνήσεις από το παρελθόν 1885-1965"( έκδοση Θασιακή 'Ενωση Καβάλας και Δημιουργοί ο Λάζαρος Αλβανός και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης)...
Στο τέλος της παρουσίασης ο φιλόλογος Δημήτρης Θεοδωρίδης ανέπτυξε ενδιαφέρουσες απόψεις  για το λεύκωμα και τις λεπτομέρειές του,που είναι εξ'άλλου και αυτός ο οποίος
ασχολήθηκε με το επίπονο  έργο των σχολιασμών των εικόνων.
Συνεχίζεται....
Π Η Γ Η
Αναρτήθηκε από grafeas pezikou
X S ZISSAKIS
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr. 8 Mai  2010


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.