Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

"Διατεταγμένη ενημέρωση ή τρομοκρατική παραπληροφόρηση;;;"

Παρακολουθώντας στο κινηματογράφο μια ταινία καταστροφής ή τρόμου,παρασυρόμαστε προς στιγμήν  από την δύναμη της είκόνας,έχοντας την εντύπωση 'οτι είμαστε  μέρος της δράσης  και εξαιτίας αυτού βιώνουμε και τα ανάλογα συναισθήματα.
Αυτό όμως -στις περισσότερες περιπτώσεις ανθρώπων-κραταει  για λίγο και μόλις ανάψουν τα φώτα της αίθουσας συνειδητοποιούν ότι όλα ήταν ένα ψέμα,μια απάτη και επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους,χωρίς όλες αυτές τις  εικονικές και πρόσκαιρες παρενοχλήσεις.

Κάπως ετσι λοιπόν είναι και η  δύναμη της τηλεόρασης και των ενημερωτικών εκπομπών της,που τρομοκρατούν τον κόσμο και δημιουργούν αίσθημα ότι πλησιάζει το τέλος του Κόσμου,και εν γένει φορτίζουν αρνητικά την ατμόσφαιρα.
Το αποτέλεσμα είναι σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού,το αίσθημα του φόβου να λειτουργεί παραλυτικά με συνέπεια να έρχεται η πλήρη παραίτηση...
Είναι όμως έτσι;Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,ότι το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα που εξετράφη ως παράσιτο προς την κοινωνία,Καταρρέει!Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα τελειώνουν εδώ,και αύριο ο ήλιος δεν θα ξαναβγεί!!!Που είναι η ελπίδα;,που είναι η διάθεση για μάχη,και για ανατροπή; αυτής της δυσώδους κατάστασης;;;...
Οι 150.000 διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας,τις περασμένες;Ναι μα αυτοί είναι πολύ λίγοι σε μια πολη των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων,είναι σαν να έγινε στη Καβάλα μια συγκέντρωση 1600 ατόμων,πάνω-κάτω!!!Δεν είναι και η τρομερή συγκέντρωση!!!Οι υπόλοιποι που ήταν;Αποχαυνωμένοι προφανώς, μπροστά στη "γοητεία" της Τηλεόρασης!!! 
Μερικές φορές σκεπτόμαστε πόσο τυχεροί είμαστε που το 1922 στην Μικρασιατική καταστροφή,το 1940 στο Αλβανικό,το 1941 στην εισβολή των Γερμανοβουλγάρων και μετά το 1974 στην Κύπρο ΔΕΝ υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων των 8 αλλά και οι άλλες,οι δήθεν ενημερωτικές εκπομπές, όπου θα είχε δημιουργηθεί τέτοιος πανικός ,που οι εισβολείς θα έφταναν στο Σύνταγμα και δεν θα έβρισκαν ψυχή,γιατί όλοι θα είχαν φύγει από τη χώρα,πανικόβλητοι, ακόμη και κολυμπώντας!
Δεν έγινε-ευτυχώς-αυτό,ζήσαμε την καταστροφή και μέσα από την μάχη σηκωθήκαμε και πάλι όρθιοι!
Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα...........
Η πλημμυρίδα λοιπόν του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος,της παρασιτικής οικονομικής δράσης και της διατεταγμένης ενημέρωσης,πλησιάζει η ώρα που θα υποχωρήσει και εκείνη την στιγμή δεν πρέπει να αφεθούμε να μας παρασύρει μαζί της στην άβυσσο!!!

Πηγή"Χρονόμετρο"

Διασκευή-Ανάρτηση
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
grafeas pezikou
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr. 01-06-2010

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αποψη μου,ισως την βρεις υπερβολικη.
Οι 'μεσομικροαστοι' ντρεπονται να κατεβουν σε πορειες μη και τους χαρακτηρισουν 'φτωχους'.
Βλεπεις η φτωχια του μυαλου δεν φαινεται.!!!

Γραφεας Πεζικου είπε...

taspa:Σαφέστατα.... και ανεπιφύλαχτα προσχωρώ στην άποψή Σου!Όσο λοιπόν "φαίνεται" η φτώχεια του μυαλού,άλλο τόσο νικιέται και η βλακεία......

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.