Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ρατσισμός,Ξενοφοβία ή Τραγικά Απύθμενη εγκληματική βλακεία,Ευρωπαικού Επιπέδου???

Η Marwa El-Sherbini,31 ετών,έφτασε στη Γερμανία ,πρίν τρία χρόνια,συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini,που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία ,στο Ινστιντούτο ΜΑX PLANCK της Δρέσδης.Η Μarwa ήταν Φαρμακοποιός,και μέλος της Εθνικής ομάδας hand-ball της Αιγύπτου.Τις σπουδές του συζύγου χρηματοδοτεί το Αιγυπτιακό Κράτος,και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχθεί σε λίγους μήνες.Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πρίν το τέλος του χρόνου....
'Ένα χρόνο πριν,ο Αlex W.,Γερμανός ρωσικής καταγωγής ,28 ετών,άνεργος,την βρήκε να παίζει με το 2 ετών παιδί της σε μιά παιδική χαρά της πόλης.Εκείνη φορούσε μαντήλα ,κι αυτός την προσέβαλε :Ισλαμίστρια,βρωμιάρα,τρομοκράτισσα,και της επιτέθηκε δε κάποιες φορές ,προσπαθώντας να της βγάλει την μαντήλα.
Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία.Ο Alex W.,καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ,σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση ,με την προοπτική μιας ενδεχόμενης Φυλάκισης.Πολύ περισσότερο ,που ο ΑLEX W.,είπε στη απολογία του- πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον ,παρά μόνο ΑΝ ήταν ίσος Του-!.......
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο,στο εφετείο της Δρέσδης,την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009,παρόντος του συζύγου της ALI EL-SHERBINI και του τρίχρονου πλέον παιδιού της.Την ώρα που κατέθετε η MARWA,Έγγυος ούσα στο δεύτερο παιδί τους,ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέττο,της κατάφερε 18 πλήγματα,από τα οποια και υπέκυψε ,μέσα στην αίθουσα του εφετείου.Ο Ali,σύζυγός της-που έσπευσε σε βοήθειά της,μαχαιρώθηκε και αυτός και.....Κρατηθείτε:οι αστυνομικοί που κλήθηκαν (μέσω inerphone)να βοηθήσουν ,θεώρησαν ότι ο ALI,σύζυγος-ήταν ο επιτιθέμενος (αφου είχε αραβική φάτσα)και τον πυροβόλησαν.Βρίσκεται σε κώμα σε Νοσοκομείο της Δρέσδης.Το παιδί είναι επίσης τραυματισμένο και παρακολουθείται από ψυχολόγους.
Ο εισαγγελέας είπε,πως επρόκειτο για μιά πράξη ξενόφοβη,ίσως,αλλά για μεμονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου ....ήρθε η οικογένεια, της Marwa να παραλάβει τη σορό της,για να την κηδέψει τη Δευτέρα στην Αλεξάνδρεια .Την ίδια μέρα, έγινε διαδήλωση στη Δρέσδη-διαδήλωση-που μεταξύ άλλων,καταδίκαζε τη σιωπή των Γερμανικών και Ευρωπαϊκών Μ. Μ. Ε.!-Αφού ΔΕΝ ήταν χριστιανή,δεν ήταν Εβραία,κι'ήταν μονάχα γυναίκα,μετανάστρια & μουσουλμάνα-!...
"Πρωινή" 8 οκτωβρ.2009
Και για την αντιγραφή
Χ.Σ.Ζησάκης
Κ Α Β Α Λ Α

Υ/Γ:Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά Σας!

4 σχόλια:

suspiria είπε...

Πραγματικά η ιστορία είναι ανατριχιαστική. Είναι απίστευτο. Αδικία.

Γραφεας Πεζικου είπε...

suspiria:Πιστέψτε μου,ότι από την ώρα που το διάβασα στο τύπο και το μετέφερα στο μπλόγκ δεν μπορώ να συνέλθω,άλλαξε τελείως η ψυχική μου διάθεση!Τι να πώ?.....

Unknown είπε...

Δυστυχώς,στην εποχή της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας,της πληροφορίας και του οικονομικού ιμπεριαλισμου,δημιουργήθηκαν ανθρωποι που εχασαν την ταυτότητα τους,προσπαθόντας να βρει και ο Ανατολικογερμανός[αυτό ειναι ενδιαφερον στοιχείο]την δικά του ταυτότητα,βλεπει τον καθε αλλοδαπό ως εχθρό που του στερεί την Εργασία,τηνζωή[ποσο μαλλον οταν πρόκειται για αλλοθρησκο].Και ο Ανατολικογερμανός ειναι θύμα της κρατουσας κατάστασης.
Αυτό που πρεπει να επικρατήσει,ειναι η διδαχή των λαών απο την παιδική ηλικία ,πως ισχυρή κοινωνία δεν ειναι η θωρακισμένη κοινωνία του Νόμου και της τάξης,με φοβισμένους υπηκόους....και αγανακτισμένους πολίτες.
Ειναι οι κοινωνία που τα μελη της θα εχουν δεσμους αλληλεγγύης μεταξύ τους,που θελουν να γνωρίσουν αλλους λαούς και πολιτισμούς,που θα μπορούν να συνυπάρχουν στην καθημερινότητα ως αυθύπαρκτες οντότητες.
Οι λαοί πρέπει να μαθουν να ΜΙΣΟΥΝ ,μόνο ο,τι θετει σε κίνδυνο την ελευθερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

Γραφεας Πεζικου είπε...

taspa:Το δικό μου σχόλιο στη συγκεκριμένη Ανάρτηση,είναι ο Κωδικοποιημένος τίτλος της-
που ΔΕΝ τον αντέγραψα όπως το κείμενο- από την τοπική μας εφημερίδα,αλλά, τον επέλεξα γιατί με εκφράζει ανατριχιαστικά,δυστυχώς!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.