Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σενάρια δημιουργίας τεχνητού υφάλου στο Θαλάσσιο Κόλπο της Καβάλας

Πληθαίνουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες στα τοπικά Μ. Μ.Ε. σχετικά με το ότι προχωρά  το σενάριο τεχνητού ύφαλου στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της  Καβάλας.Ουσιαστικά την ιδέα αυτή,εισηγείται στη Νομαρχία το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών,και γίνεται συζήτηση,προκειμένου να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι ότι ένα τέτοιο έργο θα είναι για το συμφέρον της αύξησης των αλιευμάτων και των επαγγελματιών της Θάλασσας.
" Με την δημιουργία τεχνητού υφάλου στον κόλπο της Καβάλας,θα έχουμε αμέσως μία μεγάλη αύξηση των ιχθυοαποθεμάτων και το όφελος αυτό θα διαχυθεί προς τους χρήστες- αλιείς της περιοχής μας,το εισόδημα των οποίων
ειδικά φέτος είναι κλονισμένο λόγω του φυτοπλαγκτόν.
Για να γίνει το έργο αυτό το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ τελικά θα πρέπει να προϋπάρξει μία διαδικασία ολοκλήρωσης φακέλου!
-Προηγούμενα θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν μελέτες,το κόστος των οποίων είναι τουλάχιστον 45.000 ευρώ.Πριν όμως προχωρήσουμε σε μια τέτοια δράση,θα πρέπει να δούμε και τη σύμφωνη ή όχι γνώμη των τοπικών αλιέων .
Αυτό λοιπόν κάνουμε σήμερα,συμπληρώνει ο αρμόδιος της Νομαρχιακής μας αυτοδιοίκησης.Σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένες δεσμεύσεις-απαγορεύσεις για τη δημιουργία αυτού του έργου, και για αυτές θέλουμε να συζητήσουμε με τους αλιείς μας και εφόσον αυτοί είναι θετικοί -αφού μεσοπρόθεσμα θα έχουν οφέλη-θα προχωρήσουμε στην διαδικασία ολοκλήρωσης του απαραίτητου φακέλου και πιθανής ένταξης του έργου στο ,πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης," 'οπως καταληκτικά τόνισε ο αρμόδιος αυτός παράγοντας της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας,στη σύσκεψη των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων,όπου παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής μας !
  Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανή περιοχή πόντισης αυτού του υφάλου είναι αυτή πλησίον του Ποντικονησιού....
Υ/Γ:"Υποβολή προτάσεων έργων στο Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2014,προστασία υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας ".
Π Η Γ Η 
Αναρτήθηκε από Χ Σ ΖΗΣΑΚΗΣ
grafeas pezikou
http://thema-xronou.blogspot.com
kavala gr. 20 aprili 2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.