Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Σκοτώνουν τις Μέλισσες στη Θάσο?

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ
"Δολοφόνο"Μελισσών.-
Ο αλλεργικός δολοφόνος,μελισσών,με το μαλάθειο!
Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι η εξαφάνιση των μελισσών οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους,και μάλιστα έγινε ολόκληρο συνέδριο για τον λόγο αυτό,όμως το ρεπορτάζτης Σ.Α.του ΑΠΕ βάζει σε νέα βάση την υπόθεση,τουλάχιστον για τη Θάσο!...
"-Το 2006 εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.Δηλητηριάζουν τα μελίσσια κάποιοι που θέλουν να διώξουν τις μέλισσες από το νησί,επειδή θεωρούν ότι δημιουργούν πρόβλημα στον Τουρισμό," λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συν/σμού Θάσου.
Οι ξενοδόχοι του νησιού είχαν πάει πριν από δύο χρόνια στον εισαγγελέα για μα εκθεσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με κυψέλες που βρίσκονταν πολύ κοντα σε ξενοδοχειακές μονάδες"λέιε ο κ Πρόεδρος του Συν/σμού,διευκρινίζοντας ότι μετά την εξέλιξη αυτή,για να διευθετηθεί το ζήτημα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών και συμφωνήθηκαν ο τρόπος και τα σημεία όπου θα τοποθετούνταν στο εξής τα μελίσσια.
"Σίγουρα το πρόβλημα με τις μέλισσες,και κυρίως με τις σφήκες είναι υπαρκτό για τους ξενοδόχους,όμως κανένας σώφρων άνθρωπος ΔΕΝ θα τις δηλητηρίαζε για να το λύσει"διαβεβαιωνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ό πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου".
Ο νόμος που υπάρχει από το 1934,ορίζει ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε απόσταση μικρότερη από 25 μέτρα στο δημόσιο δρόμο και 30 μέτρα από σπίτια που κατοικούνται,εκτός ΑΝ υπάρχουνειδικές περιφράξεις κ.λ.π.
'Ομως η αυξημένη Τουριστική κίνηση κατά τούς θερινούς μήνες ,σε συνδυασμό με την μετακίνηση των μελισσών σε μέρη όπου υπάρχει νερό (π.χ.πισίνες ξενοδοχ.μονάδω)
δημιουργούν έναν φαύλο-κύκλο στο "πρόβλημα"και τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος είναι ανεπαρκή!
Οι ξενοδόχοι και οί εστιάτορες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μέλισσες,σύμφωνα και με τίς αστυνομικές αρχές,οι οποίες εκτιμούν ωστόσο ,ότι πίσω από τα περιστατικά που ξεκίνησαν το 2006 και εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του Λιμένα,κρύβεται ένα άτομο.-
@Το Ψυχολογικό προφίλ του δράστη που έχουν σκιαγραφήσει ,πρόκειται για ένα άτομο το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει επικίνδυνες εμμονές,ίσως εξαιτίας αλλεργίας στο τσίμπημα της μέλισσας,το οποίο ενδεχομένως στο παρελθόν να έθεσε τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο.
Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί γύρω από τα μελίσσια στο Λιμένα(πρωτεύουσα του νησιού)αλλά όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Αστυνομίας Θάσου,Ο δράστης
θα πρέπει να συλληφθεί επ'αυτοφόρω.Η Αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης επιλέγει τις νυκτερινές ώρες για να προβεί στη πράξη του,σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο ,είναι κακούργημα."Ρίχνει στά Μελίσσια πετρέλαιο ή
μαλάθειο (εντομοκτόνο)κλείνει το πορτάκι από τις κυψέλες και το αναποδογυρίζει.με αποτέλεσμα οι μέλισσες να παθαίνουν ασφυξία",διευκρινίζει ο Αστυν.
Διοικητής Θάσου.-
ΠΗΓΗ: AΠΕ
Εφημερίδα"Η ΕΒΔΟΜΗ" Καβάλας
Υ/Γ Από τις έρευνες εξαρτώνται πολλά και κυρίως ή συνέχιση του θρύλου,που θέλει τη Θάσο να είναι το πιό"γλυκό" νησί της Μεσογείου με το μοναδικό πεύκο!!!
Και για την αντιγραφή
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
Μάης 2009

1 σχόλια:

Sterge είπε...

Thassitis Agios kai an geni..... (poy leei kai to rito) :)

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.