Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Στον "Αδερφό" που έφυγε.......

Στη μνήμη του Φίλου που έφυγε σήμερα,με σπαραγμό ψυχής,αραδιάζω λίγα λόγια από καρδιάς,σαν στερνό αντίο στον αξέχαστο "αδερφό"Γιώργο!
Καιρό τώρα,περίπου χρόνος,ήταν ευδιάκριτο-ότι-κάτι δεν
πήγαινε καλά στο"Γελαστό Παιδί"....κι'αυτό μέχρι σήμερα που μάθαμε ότι κατέληξε!
Και αν είναι Δίκαιος ό "Αγιος"που ανήμερα της γιορτής του(Πέτρου & Παύλου)σε υποδέχεται στο Αρχονταρίκι του Φίλε Γιώργο,θα πρέπει χωρίς υπερβολή και σκέψη πολλή ,να σε τοποθετήσει κάπου δίπλα του "Μεταξύ των Δικαίων"και των Ωραίων θα προσθέσω εγώ!
Θέλω όντως γρήγορα να το "μάθω" για να σου"στείλω"το CD με τα τραγούδια μας...Το Αγριολούλουδο(αντέχει!)...τον Καπετάνιο(που θέλει ενα ναύτη ακόμα)..και το Τσιγάρο(η ζωή μου όλη)!!!!
Τραγούδια που τόσο αγαπήσαμε και κλάψαμε μαζί στο
παρελθόν.Και όπως γνωρίζεις τα έχω στο "STARLET"και συχνά-πυκνά,τα"απολαμβάνω"προσπαθώντας να "ερμηνεύσω" το στίχο τους ,ιδιαίτερα αδερφέ,το τελευταίο καιρό,που χάθηκες από τα στέκια μας-λόγω της ασθένειας-κατάφερα να υλοποιήσω μια παλιά μου επιθυμία,που μου έγινε"έμμονη ιδέα"!Δηλαδή να αποκρυπτογραφήσω τα λόγια αυτών των τραγουδιών !
Δεν έχω πλέον "άγνωστες πτυχές"του χαρακτήρα σου της Καρδιάς και της Ψυχής σου,που τόσα και τόσα χρόνια κρατούσες επτασφράγιστο "μυστικό"λόγω της "Αεροστεγούς"Εσωστρέφειάς σου,της οποίας το κλειδί
υπήρχε μόνον στο αλκοόλ.....
Θέλω να με πιστέψεις,ότι άλλα σκεφτόμουνα να γράψω και να αρθρώσω,και άλλα μου βγαίνουν στο άψυχο χαρτί ...από τη στιγμή που σε αποχαιρέτησα για στερνή φορά,σήμερα το πρωί ,με μάτια υγρά,και τρεμάμενα χέρια,τρικλίζοντας,ψέλισα "Γειάσου"Αδερφέ-Καλό σου ταξείδι!!.........
Θα σ'έχω πάντα στο Νου και στη Καρδιά!
Ο "αδερφός" Χριστόδουλος Ζησάκης
Καβάλα 29-06-09

2 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Να τον θυμάσε πάντα με αγάπη φίλε μου.Καλό του ταξίδι.

admin είπε...

όπως τα λέει ο Θανάσης.. να ζήσετε να τον θυμάστε!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.