Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

'Ατακτη απόδραση " απ το γκρίζο" καλοκαίρι.....

Επιθυμώντας να αποδράσω από την Γκρίζα δυστυχώς πραγματικότητα των καιρών,καταφεύγω υποχρεωτικά σε θέματα"που τουλάχιστον έστω και θεωρητικά" Φαινομενικά την προσπερνούν!
Γιαυτό λοιπόν θα προσπαθήσω σήμερα να ασχοληθώ με ένα πρόσωπό μου αγαπημένο,ελάχιστα όμως γνωστό στον πολύ Κόσμο,Τον "Π Ι Τ Ι Γ Κ Ρ Ι Λ Ι"
ψευδώνυμο "μάλλον"Ιταλού Τραγικού Συγγραφέα που είναι από τους πλέον αγαπημένους ξένους συγγραφείς,και του οποίου" σώζονται" τρία (3) υπέροχα βιβλία που έγραψε με αυτό το ψευδώνυμο κατά τη δεκαετία του 1950"Ερωτικού"
κυρίως περιεχομένου,με επίκεντρο "το ασθενές φύλο" και όχι μόνο!......
@ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ τον ΕΡΩΤΑ"
Κατά το οποίο Ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής-για χάρη της αγαπημένης του μπαλλαρίνας στο Τσίρκο"Εγινε"ΚΛΟΟΥΝ-για να βρίσκεται δίπλα της συνεχώς,και την Ακολούθησε...εγκαταλείποντας και Καταστρέφοντας ...την Πανεπιστημιακή του Καριέρα...με τραγικά γιαυτόν αποτελέσματα!!!
-Λυπάμαι που ΔΕΝ έχω σήμερα στη βιβλιοθήκη μου,αυτό το βιβλίο ,Επειδή το δάνεισα και ΔΕΝ μου το επέστρεψαν ποτέ δυστυχώς.Το αναζήτησα σχεδόν παντού(Βιβλιοπωλεία κ.λ.π.σχετικούς χώρους) για να το ξαναγοράσω,αλλά ΔΕΝ κατάφερα τίποτε......
@" Κ Ο Κ Α" Ι" Ν Η "
Κατά το περιεχόμενο του οποίου ο Υποψήφιος Φοιτητής ΔΕΝ έγινε δεκτός για εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο της αρεσκείας του από την Πρυτανεία επειδή ηρνείτο να βγάλει το ΜΟΝΟΚΛ που φορούσε ....και κατέληξε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και Θύμα του παράνομου και διεφθαρμένου χώρου του Υποκόσμου ,την εποχή του Μεσοπολέμου,Ασχολούμενος με τα Ναρκωτικά ,την Πορνεία και τα Συν Αυτώ !Εξ ου και ο Τίτλος του Βιβλίου "Κ ο κ α 'ί' ν η"!!!
Και αυτό το βιβλίο εδάνεισα προς ανάγνωση και ποτέ δεν μου επιστράφηκε δυστυχώς,αλλά κατάφερα να το ξαναγοράσω όταν το βρήκα μέσω φίλης μου σε Αποθήκη Εκδοτικού Οίκου στην Αθήνα,και το φυλάω ΣΑΝ τα μάτια μου
γιατί -εκτός των άλλων-νομίζω ότι είναι η Τραγική Αυτοβιογραφία του συγγραφέα!
@ "Η ΖΩΝΗ της ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ"
Το έχω στα χέρια μου,επειδή δεν ήταν δυνατόν να το δανείσω-γιατί είναι δεμένο με άλλα δύο βιβλία-και θα ασχοληθώ σε μελλοντική μου ανάρτηση με αρκετά θέματα που θίγει με σαρκαστικό και πραγματικά αντικειμενικό διαχρονικά τρόπο.Σήμερα θα αρκεσθώ σε ελάχιστα αποσπάσματά του στη τύχη και όχι επιλεκτικά.....
-Είσαι πολύ θερμός εραστής-για να μπορείς να γίνεις καλός σύζυγος-του είχε ψιθυρίσει μιά μικρή του φιλενάδα σε μια στιγμή υπέρτατης λαγνείας.
Κι'ο γιατρός Τσιρμένι,χειρούργος,ΔΕΝ παντρεύτηκε!
-Νομίζεις πως μπορώ ακόμα ν'αρέσω στις γυναίκες?ρώτησε πολύ αργότερα ο γιατρός Τσιρμένι,χειρούργος,ένα φίλο του.Νομίζεις πως ακόμα μπορώ ν'αρέσω στις γυναίκες?
-Τι εισόδημα έχεις?τον ρώτησε ο φίλος του.
-Εξήντα χιλιάδες λιρέττες το χρόνο.
-Ναι.Μπορείς ακόμα ν'αρέσεις
-Να παντρευτώ τη χήρα Χ.Μ.?ρώτησε και πάλι μια μέρα ο γιατρός Τσιρμένι,αφού είχε πια πατήσει τα σαράντα.
-ΟΧΙ,τον συμβούλεψε ο φίλος.
Κι'ο γιατρός Τσιρμένι...την παντρεύτηκε.....................Επ'αυτών έπεται η συνέχεια,σε άλλες μου αναρτήσεις,μελλοντικά και σε απαντήσεις"με τέχνη".
σύμφωνα πάντα με τον συγγραφέα του βιβλίου!
Και κάτι πικάντικο επί του προκειμένου"Περι της ΖΩΝΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΟΣ" σε άλλο σημείο του ίδιου Βιβλίου........
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ.Που σ'αυτό θα διηγηθούμε" για μια παραδειγματική ΜΗΤΕΡΑ που πριν δώσει στην κόρη της ένα ΓΑΜΠΡΟ, τον δοκίμασε η ίδια για ΠΕΝΤΕ ολόκληρα Χρόνια"!!!
Πηγή

Καβάλα 4 Αυγ.2009
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
ΚΑΒΑΛΑ/GR


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΜΑΧΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΑΝΤΕΥΧΟΜΑΙ.ΤΟ ΜΕΙΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: nafplios2009@gmail.com

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Έτσι γίνεται συνήθως, δυστυχώς, με βιβλία που δανείζουμε φίλε Χριστόδουλε.
Δεν μας τα επιστρέφουν ποτέ...
Γέλασα με τη ζώνη αγνότητος που η ίδια η μητέρα δοκίμασε για πέντε χρόνια!
Μη χειρότερα...
Χαχαχα!!!
Περιμένουμε τη συνέχεια...

Καλό Σ/Κ να έχεις
μαζί με την όμορφη παρέα σου.

Γραφεας Πεζικου είπε...

@ nafplios!Αγαπητέ μου συμπάθαμε,είμαι άρτι αφιχθείς από ένα -ο θεός να το κάνει ένα-Τσιπουράκι σε καφενείο της γειτονιάς μετά από εξουθενωτικό Κολύμπι,και έρχομαι να ευχηθώ τα καλύτερα ευχαριστώντας για την επί
σκεψη στο φτωχικό μου και επιφυλασσόμενος εσαεί για την φιλοξενία όπως την αισθάνομαι
καβαλιώτικα!

Γραφεας Πεζικου είπε...

@VASILIKI!Δεν το κρύβω,αλλά και πως να το κρύψω άλωστε,αυτό φαίνεται(το τσιπουράκι)μεταξυ μας- Κυριακάτικο και σύμφωνα με ιατρική θεραπευτική αγωγή-έρχομαι με χαρά και συνέπεια στα καθ ημάς να εκφράσω τις ευχαριστίες μου( για την επίσκεψη-ανάγνωση)!, συνέχεια στα εκφραζόμενα και συμφραζόμενα αντιστοίχως-
μελλοντική μου ανάρτηση!Τώρα τα δανεικα και αγύριστα αντικείμενα-βιβλία-είναι σύνηθες πλέον φαινόμενο....
Καλη Βδομάδα με Υγεία πάντα και διάθεση!
Απόμαχος Χ.Σ.Ζησακης

Silia είπε...

Αν οπωσδήποτε τα θέλεις τα βιβλία σου πίσω , σημείωνε παρουσία του ..."δανειζόμενου" φίλου το βιβλίο , και την ημερομηνία που έγινε ο δανεισμός .
Εγώ προσωπικά , τα βιβλία , επειδή τα θεωρώ υπερβολικά πολύτιμα , τα δανείζω μόνο σε πολύ αγαπητούς ανθρώπους (για τους άλλους , τους ψιλοαδιάφορους , βρίσκω μια δικαιολογία και δεν δανείζω), και αν δεν μου τα επιστρέψουν , το θεωρώ ότι έγινε κάτι σαν δώρο , οπότε και δεν με ενοχλεί .
Λατρεύω τα βιβλία .... Τα θεωρώ σαν ... ζωντανούς οργανισμούς δίπλα μου . Διάβασε αν θέλεις το ΣΜΕΡΤ ΠΟΈΤΑ (δεν ξέρω πως μπαίνει λινκ) .
-------------------------
Με την ευκαιρία αυτής της ανάρτησης σου , θυμήθυηκα μια πολύ ωραία ιστορία , για ένα βιβλίο που δανείστηκα κάποτε και θέλησα να .... μην το επιστρέψω . Θα την διηγηθώ κάποτε , αλλά όχι μέσα στο καλοκαίρι , γιατί είναι εποχή της ραστώνης , και δουλεύω το μπλογκ μου στο ... ρελαντί ...
Φιλιά .

Γραφεας Πεζικου είπε...

silia
Δεν με ενοχλεί καθόλου,το ότι δάνεισα βιβλία και δεν μου επιστράφηκαν.Είναι υποθέσεις του 20ου αιώνα,και έχουν παραγραφεί!
Το αναφέρω με την ευκαιρία της ανάρτησής μου που με πήγε πολλά χρόνια πίσω ΟΤΑΝ ήμουν φοβερός συλλέκτης βιβλίων και λόγω επαγγελματικών- οικογενειακών κ.λ.π.υποχρεώσεων ΔΕΝ μπορούσα να τα διαβάσω,και ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα ήταν πάντα"όταν έβγαινα ελεύθερος ιατρού"!
Αυτό βέβαια για κάποιον που δεν γνωρίζει,φαντάζει υπερβολικό,Επειδή εγώ ΔΕΝ είχα δικαίωμα ούτε νά αρρωστήσω......
Τώρα με τα σημερινά δεδομένα,που έχω όλο το χρόνο,να τα διαβάσω δεν με βοηθούν δυστυχώς,τα Μάτια μου!Απλά αρκούμαι στο να θαυμάζω τη Βιβλιοθήκη μου που την γέμισα από τα εφηβικά μου χρόνια,με το πενιχρό μου μισθό της τότε εποχής.Γιαυτό και καμαρώνω αντικρίζοντας τα αρχειοθετημένα στα ράφια της Βιβλιοθήκης.Ποτέ όμως τα βιβλία ΔΕΝ χάνουν την Αξία τους,θέλω ακράδαντα να πιστεύω!
Πάντως σε ευχαριστώ που με τιμάς διαβάζοντάς με και μου δίνεις δύναμη να γράφω,τόσον Εσύ όσον και οι υπόλοιποι αξιότιμοι/ες Φίλοι/ες.....
Πολλά Φιλιά και Καλή Βδομάδα!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.