Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΥΘΟΣ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ???

Τρελά και δυσνόητα ,ασυνάρτητα,στραβά κι'ανάποδα,δυσεπίλυτα και απαράδεκτα καιρικά φαινόμενα στεγνώνουν τη ψυχή μου συναισθηματικά τον τελευταίο καιρό!Και με την εξωστρέφεια που με διακρίνει(ευτυχώς)προσπαθώ να τα βγάλω πέρα απ'το μυαλό και τη ψυχή μου,χωρίς να μπορώ,να τα μεταβιβάσω,εκχωρώντας τα σε άλλον παραλήπτη.Και χωρίς να περιμένω κανενός τη κατανόηση η και την συμπάθεια ακόμη ....
Τέρμα- αυτά τα συναισθήματα- με τα οποία μέχρι πρό τινός και επί πολλά χρόνια πορευόμασταν επικοινωνιακά όλοι σχεδόν οι λογικά σκεπτόμενοι άνθρωποι!
Τώρα υπάρχουν "οι μεσάζοντες"πνευματικοί ,πνευματιστές,Μάγοι,Αστρολόγοι,κ.λ.π.τσαρλατάνοι που μεσολαβούν επικοινωνιακά ανάμεσα στους ανθρώπους του Αιώνα μας!
Τα περισσότερα η ΟΛΑ τα ετερόκλητα μηνύματα των Καιρών στην Εποχή μας ,έχουν Κοινό Αποστολέα(Σίγουρα όμως εκτός Επιστημονικής Ανάλυσης και Παραδοχής)και λειτουργούν καταλυτικά,σπέρνοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία -αφού προηγουμένως πετύχουν-τον αφοπλισμό μας σε σχέση με το όπλο της αμυντικής αυτοεκτίμησής μας !...........
Κυριακή πρωί του μελαγχολικού -φθινοπωρινού-φετινού Σεπτέμβρη,με τραυματισμένη( από σκέψεις κ ρήσεις)ψυχολογία ,καταφεύγω σε τούτο τον παράδρομο της εσωστρέφειας του πάλαι ποτέ "πνευματιστή"αγύρτη ονόματι Γιαχαβάχα, Αιγυπτιακής καταγωγής, Καβαλιώτη και επί σειρά ετών τρόφιμου του τεμπελχανίου" ΙΜΑΡΕΤ"κατά το προηγούμενο αιώνα- στη πόλη μας-,Ψάχνοντας πάντα να βρω κάποια άκρη να επιβεβαιωθώ και να κρατηθώ απ'αυτήν χωρίς φανφάρες και συναφή παρατράγουδα που νοθεύουν τα συναισθήματα και την επικοινωνία -Κυρίως-όταν οι Άγγελοι κοιμούνται αμέριμνοι τον ύπνο του δικαίου, στον δικό τους Παράδεισο!!!

Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
Καβάλα 20-9-2009

6 σχόλια:

Μάτα είπε...

Καλησπέρες και καληνύχτες Απόμαχε μας! Φιλιά!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟΜΑΧΕ
ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ; ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ
ΕΔΩ Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!

tessable είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ....ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΦΥΓΑΝ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΝΥΧΤΑ. ΑΠΟΜΑΧΕ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΣΟΥ "ΘΥΣΑΥΡΟ" ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΖΑΚΙ, ΑΚΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ...ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

Γραφεας Πεζικου είπε...

mata:Ματα-Πολύτιμη η Συμβολή Σου,στα καθ'ημάς
Ευχαριστώ που με διαβάζεις κ Καλό Απόγευμα!

Γραφεας Πεζικου είπε...

I-DIADROMI:Αν και φρεσκοξυρισμένος,ξαναφυτρώσανε τα γένια μου από την συγκίνηση,που έρχεται, από την ενθουσιώδη και γεμάτη από αισιοδοξία υποδοχή Σου!Δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω, αλήθεια την χαρά και την ευχαρίστησή μου στην" αγαπησιάρικη" συμμετοχή Σου,στα καθ'ημάς!Είναι φοβερή η δύναμη που αντλώ από τα μηνύματά Σας.Χθές ήμουν στο ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ στη Θεσ/μίκη!Σας λέει τίποτε αυτό?

Γραφεας Πεζικου είπε...

tessable:Φοβερό μήνυμα-προτροπή ανθρώπου πρός άνθρωπο!Η συγκινησιακή φόρτισή μου εκτός κόκκινης γραμμής.Και διερωτώμαι, τίνι
τρόπο θα μπορέσω ν'ανταποδώσω την αμέριστη Σας βοήθεια-προσφορά ηθικής κ ψυχολογικής υποστήριξης!Οψόμεθα.....
Αύριο λοιπόν θα έχω εδώ τον Θησαυρό μου για 48 τουλάχιστον ώρες,και νομίζω θα αλλάξει η αυλαία ουσιαστικά και τυπικά με το Κεφάλι ψηλά κ.λ.π.Εκτιμώ ιδιαίτερα και την καλημέρα Σας και ανταποδίδω από ψυχής τις ευχές μου,για τα καλύτερα των ονείρων Σας,Φίλοι μου ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ κ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.