Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

'Ο σκοπός Αγιάζει τα Μέσα ? ή τα μέσα αγιάζουν τον σκοπό"?

Την περασμένη βδομάδα στη πόλη μας "Πραγματοποιήθηκαν"δυο εξ αντικειμένου και εκ διαμέτρου αντίθετες"Ημερίδες",τόσο από πλευράς σκοπιμότητας και σπουδαιότητας,όσο και από πλευράς παρισταμένων-"Ενδιαφερομένων"για αυτές........
@ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Η ημερίδα δεν έγινε γιατί δεν πήγε Κανείς!Αυτή η ημερίδα,αυτή η ενημερωτική εκδήλωση,διαφέρει από ΟΛΕΣ τις προηγούμενες.Ηταν ημερίδα που επρόκειτο να γίνει στις 16-10-09το πρωί στο Ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ μέ θέμα της"οι διαδικτυακές πύλες Πολιτισμού και Τουρισμού των Περιφερειών,αποτέλεσμα της πρόσκλησης 78 της Κοινωνίας της Πληροφορίας".
Διοργανώθηκε με τον καλύτερο τρόπο,στάλθηκαν πάρα πολλές προσκλήσεις έγκαιρα,αλλά όσο και ΑΝ φαίνεται περίεργο ΔΕΝ ανταποκρίθηκε ούτε ένας πολίτης .Σύμφωνα με το πρόγραμμα,η ημερίδα έπρεπε να ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιμαρέτ και παρόντες ήταν μόνον οι οργανωτές και οι εισηγητές.Την ημερίδα διοργάνωσαν το Ινστιντούτο Επεξεργασίας του Λόγου.Το Ινστιντουτο αυτό δημιουργήθηκε το 1991 από την Γενική Γραμματεία 'Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.Αποστολή έχει να αναπτύσει τεχνογνωσία και καινοτομίες στο αντικείμενο των τεχνολογιών της γνώσης,να υποστηρίζει την Ελληνική Γλώσσα στο χώρο της Πληροφορικής,να υποστηρίζει την εισαγωγή γλωσσικών τεχνολογιών σε πολυμεσικά περιβάλλοντα.
Στη Καβάλα, για την ημερίδα ο εκπρόσωπος της κ.Ν.Σ.πραγματικά αιφνιδιάστηκε όταν διαπίστωσε ( ενώπιον των παρευρεθέντων δημοσιογράφων,τοπικών μας εφημερίδων)ότι η ημερίδα πέρασε απαρατήρητη για την τοπική Κοινωνία.'Οπως είπε δε στην εφημερίδα" ΠΡΩΙΝΗ" -"είναι περίεργο να συμβαίνει ,κάτι τέτοιο σε έναν Νομό που έχει ενδιαφέρον μεγάλο για τα "Τουριστικά Θέματα"......και εκ του λόγου αυτού θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον και από τους τοπικούς φορείς,αφού μέσα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι και η Καβάλα,και ΑΝ σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο που υπάρχει πρόβλημα ανεργίας ,δεν υπάρχει ανάπτυξη στον Νομό και η μόνη διέξοδος είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ,έπρεπε να υπάρχει συμμετοχή στην εκδήλωσή μας"-!
Μηδενική λοιπόν συμμετοχή και άδειες Καρέκλες,στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου!
@ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Από την εκδήλωση του" Συλλόγου Φίλων Αγίου 'Ορους"Ν.Καβάλας.
Κοσμοσυρροή λοιπόν για τον Π.Νεκτάριο!!! Την πρώτη του Φθινοπωρινή εκδήλωση πραγματοποίησε την 16-10-09 το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου 'Ορους "και επέλεξε την τεράστια αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.Θεώρησε δε ότι η χωρητικότητα της αίθουσας είναι αρκετή για τις ανάγκες της εκδήλωσης!Εκανε όμως λάθος .Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά κι ο κόσμος έφθανε μέχρι έξω !Το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν μεγάλο.Τόσο για τον Άγιο Λουκά-(θέμα της εκδήλωσης)όσο και για τον ομιλητή.Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά πατέρα Νεκτάριο Αντωνόπουλο ό οποίος είναι ένα φιλοσοφημένο άτομο που παρουσιάζει πλούσιο συγγραφικό έργο και όχι μόνον...............
Κοσμοσυρροή λοιπόν και το αδιαχώρητον!!!
Δεν έχω λόγια για να Σας μεταφέρω το" κοντράστ" των ανθρώπινων συναισθημάτων για τις δύο αυτές ημερίδες επειδή δεν μπορώ λογικά να το ερμηνεύσω!
Π Η Γ Η
Ανάρτηση-Διασκευή
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ http://thema-xronou.blogspot.com
Καβάλα 20 Οκτωβρ.2009
Υ/Γ:Τα συμπεράσματα και τα τυχόν σχόλια, δικά Σας!

9 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ Χριστόδουλε καλησπέρα!
Το ότι ο πατέρας Νεκτάριος είχε κόσμο δεν είναι κακό τουναντίον μάλιστα.
Πρέπει βέβαια να μας προβληματίσει η παντελής απουσία πολιτών από την ημερίδα που αφορούσε την τεχνολογία.Προφανώς δεν έχει γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό ότι το μέλλον κι όλες οι υπηρεσίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πληροφορική.
Πρέπει και τα σχολεία και το κράτος να δώσουν περισσότερη σημασία σ'αυτόν τον τομέα.

marianaonice είπε...

'Ο σκοπός Αγιάζει τα Μέσα ? ή τα μέσα αγιάζουν τον σκοπό"?

Σωστό ερώτημα!!
Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο...
:))

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

καλημερα
δυναμη η εκκλησια παντα ειχε...και χρημα

Γραφεας Πεζικου είπε...

zeidoron:Σεβαστή η γνώμη Σου αγαπητέ μου.Επέτρεψε μου όμως να "διαφοροποιηθώ" στο πρώτο σκέλος του σχολίου Σου...."τουναντίον μάλιστα"!Καλή Σου Μέρα και Χάρηκα πολύ.

Γραφεας Πεζικου είπε...

marianaonice: Σαφώς! Και τα δύο πρέπει να συμβαίνουν,για να πετυχαίνουν τον στόχο...... !Σε χαιρετώ και χάρηκα.

Γραφεας Πεζικου είπε...

I-DIADROMI:Για την δύναμή της δεν θέλω να πω τίποτε, μήπως και "παρεξηγηθώ"!Για το χρήμα της..... έχω πολλά να αραδιάσω,αλλά δεν είναι η ώρα και δεν έχω και πολλή όρεξη ν'ασχοληθώ!Χάρηκα για την επίσκεψη πολύ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε απόμαχε χαίρομαι που σε βρίσκω δυνατό, στις επάλξεις! επιστρέψαμε από νέο μετερίζι και συνεχίζουμε...

Γραφεας Πεζικου είπε...

gpapoul:Χαθήκαμε αλλά ΔΕΝ ξεχαστήκαμε !Και αυτό μετράει πιότερο.Χαίρομαι και εγώ ιδιαίτερα φίλτατε κι αγαπητέ για την συνάντηση και για τη συνέχεια......στο νέο μετερίζι,ευχόμενος πάντα επιτυχίες και όρεξη για συζητήσεις διαδικτυακές και όχι μόνο!

Γραφεας Πεζικου είπε...

gpapoul:Δεν είμαι δυστυχώς πλέον καθόλου δυνατός αλλά προσπαθώ να διατηρώ μόνον θετικές σκέψεις μήπως και ξεπεράσω τα κακώς κείμενα της υγείας μου,που είναι πλέον βεβλαμένη εύθραυστη και επικίνδυνη σε μεγάλο βαθμό,και λόγω της ηλικίας μου και της άχαρης πλέον καθημερινότητάς μου............

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.