Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

-"ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,μαμά.μην κουνηθείς!Θα κάνω το Πορτραίτο Σου.
-"Τί,κι 'αλλο!Μα,Ανρί,μόλις έκαμες το πορτραίτο μου,χτες.
   Η Αδέλα,κόμησσα Τουλούζ-Λωτρέκ,ακούμπησε το κέντημά της στο κρινολίνο της και χαμογέλασε στο μικρό αγοράκι που κάθονταν  μπροστά της πάνω στο γρασίδι.
-Μήπως άλλαξα από χτές?' Εχω πάντα την ίδια μύτη,το ίδιο στόμα,τό ίδιο πηγούνι....... 
                            PIERRE LA MURE

(από την Μυθιστορηματική ζωή του HENRI DE TOULOUSE-LAUTREC)
                                              @//@
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ λοιπόν κι'εγώ Παιδί μου ,με την μοναδική αυτή  ευκαιρία που βρεθήκατε ,στη Πόλη του Φωτός .....επισκεφθείτε για χάρη μου και για "λογαριασμό"μου την ΜΟΝΜΑΡΤΡΗ εκεί που βρίσκεται ακόμη το περιβόητο "ΜΟΥΛΕΝ ΡΟΥΖ"! ....Γιατί κάπου εκεί έχω "Θάψει"τα εφηβικά μου όνειρα ........και πιθανόν να τα συναντήσεις σε κάποιο υγρό και ανήλιαγο σοκάκι...........που δίπλα τους θα βρείς τον Ανρί Τουλούζ-Λωτρέκ,τον Βαν Γκόγκ κ.λ.π.σαν κι'εμένα ρομαντικούς"Επαναστάτες χωρίς αιτία"και "δίχως Πυξίδα" που μαζί ταξιδέψαμε νοερά με "Βάρκα την Ελπίδα"Ανάμεσα στις Συμπληγάδες του "Ονειρου" και της "Ουτοπίας"των εφηβικών της εποχής μας οραμάτων και προσδοκιών....μέσα πάντα στη διαχρονική Παγωνιά του Κόσμου!!! 



Υ/Γ:      Στέργιο μου σ'ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες και φωτογραφήθηκες στον ιερό για μένα χώρο της Μονμάρτρης,και έτσι εκπλήρωσες ένα εφηβικό μου όνειρο,διότι μένω με την εντύπωση ότι βρίσκομαι κι'εγώ μαζί Σας!!!
Καβάλα 7 Νοέμβρη 2009
Χ.Σ.Ζησάκης


 

3 σχόλια:

Sterge είπε...

Πατέρα, η τοσο συγκηνιτικη και ηλιοκιομενη επηθημια σου εκπληρωθηκε αμεσος! Η αληθια είναι οτι η γυναίκα μου και πλεον κόρη σου ήταν εκεινη που μας πήγε εκει!

Πολλα φιλια!!!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Stergios:Φιλιά Πολλά και από εμάς!Το χρειαζόσασταν αυτό το φανταστικό,Γαμήλιο Ταξίδι να Σας αποζημιώσει,γιατί Σας αξίζει, μετά τον μεγάλο αγώνα που κάνατε μέχρι να υλοποιηθεί και να αγιασθεί ο σκοπός με το Μυστήριο του Γάμου!Χαλάλι Σας!Καλά να περνάτε και καλή ξεκούραστη επιστροφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να έχετε.....

Γραφεας Πεζικου είπε...

Παιδιά μου νιώθω την εσωτερική ανάγκη να Σας ευχαριστήσω και Δημοσίως,για τα ωραία αναμνηστικά δωράκια που κομίσατε στον πατέρα Σας,από τον ιερό αυτό χώρο της Μονμάρτρης!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.