Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Τα Καρούλια της Πόλης μας.....

Καρούλια,όμοια περίπου με αυτά των Μοναχών-Ασκητών του Αγίου Όρους,υπάρχουν και στην πόλη μας την Καβάλα.Τα οποία στην κυριολεξία κρέμονται στο χάος και στο κενό της "άγριας φύσης",ευρισκόμενα  στις παρυφές του Ενετικού  Κάστρου,και κυρίως στον προαύλιο χώρο του Τελωνείου,δίπλα στο λιμάνι,προκαλώντας την προσοχή και εντυπωσιάζοντας ιδιαίτερα τους επισκέπτες(Τουρίστες) της πόλης μας(γιατί εμείς τα έχουμε σχεδόν συνηθίσει)!Κρεμασμένα λοιπόν κυριολεκτικά στον αέρα"επικίνδυνα"...τα  ξύλινα αυτά μπαλκόνια στα"Καρούλια"της πόλης μας!!! Άγνωστο, το πως υπάρχουν μέχρι σήμερα και  έχουν διατηρηθεί  ακέραια τόσα χρόνια!Γιαυτό πολλοί εκ των επισκεπτών μας που έχουν προηγουμένως επισκεφθεί  και το Άγιον Όρος ..εύστοχα μας παραπέμπουν, από άποψη ομοιότητας σ´αυτά που προεξέχουν στους γκρεμούς των Καρουλιών του Αγίου'Ορους!!!.-
Εντύπωση εξ´άλλου προκαλεί στον επισκέπτη και ο επιμελής καθαρισμός των παρυφών του Κάστρου μας από τα διάφορα δένδρα και πρασινάδες,ως και η λεπτομερειακή αρμολόγηση της λιθοδομής του Τείχους με ειδικό κονίαμα,που εκ των υστέρων μαθαίνουμε,ότι πρόκειται για ένα μίγμα Θηραϊκής Γης,με ασβέστη και νερό,κάτι που συχνά παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι παραδοσιακοί μάστορες στις αρμολογήσεις των Πέτρινων Γεφυριών!!!
Πηγή
Διασκευή-Ανάρτηση
Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
Καβάλα 18 ΙΑΝ.2010
http://thema-xronou.blogspot.com
grafeas pezikou
Υ/Γ:Και σε άλλα με Υγεία,στη συνέχεια αξιοθέατα..


8 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Οτι και αν υπάρχει στην Καβάλα σε οποιαδήποτε μορφή αποτελεί ένα υπέροχο αξιοθέατο.
Είναι τόση η ομορροφιά της πόλης που όλα συνταιριάζονται υπέροχα.
Την καλημέρα μας.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αστρο-Συμμορίτες:Ευχάριστη τόσο η έκπληξή μου...... όσο και η αγάπη Σας για την γενέτειρά μου.Αξίζει λοιπόν απ'ότι βλέπω να γράφω γι'αυτήν μου την "ερωμένη".Με την Καλημέρα μου και τις ευχαριστίες μου εύχομαι και Καλή εβδομάδα.

Καραβάκι είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Καραβάκι είπε...

Μα δεν μας βγάλατε μια φωτογραφία να τα δούμε αυτά τα μπαλκόνια,αν και σίγουρα θα είναι όμορφα.Σας περιμένει μια έκπληξη.Για δείτε εδώ...
http://adegia.blogspot.com/

ΥΓ. Είναι πανέμορφη η Καβάλα.Και είσαστε τυχεροί εσείς που ζείτε εκεί.
Καλό βράδυ!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Καραβάκι:Δεν τα καταφέρνω τεχνικά να σκανιάρω τις φώτο,ίσως εν καιρώ μπορέσω!Ειλικρινά μου λείπει αυτού του είδους η τεχνική προς το παρόν ελπίζω-και στενοχωρούμε γιαυτό!Θα παρακαλέσω τον" μικρό" όταν μπορέσει να με κάνει αυτή την εκπαίδευση!
Αza,ψάχνω την έκπληξη...........

OOO είπε...

κ.Ζησακη αφιαιρωσα ενα καινουριο ποστ στην Καβαλα και θ'ακολουθησουν κι αλλα.

OOO είπε...

Θα ηθελα να σας ρωτησω,αν ξερεται,πληροφοριες,στοιχεια,οτιδηποτε,για το τεραστιο οικημα απεναντι απο την ταβερνα της Θωμαης στο Καρναγιο,πριν το Νοσοκομειο.
Σας ευχαριστω προκαταβολικα

Γραφεας Πεζικου είπε...

Ade Gia: Είναι το Μέγαρο Ιδιοκτησίας του πρώην T.E.A.Y.K.E.(Εγκαταλελειμμένο σήμερα)
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Καπνεμπορικών Επιχειρήσεων!Και λίγο πιο κάτω προς το Νοσοκομείο είναι το παλιό Καπνομάγαζο του Αν.Γραμματικόπουλου(Σήμερα CENTER TV)!Δώθε από ΟΛΑ αυτά και ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από την είσοδο της φίλης μου κ. Θωμαής,είναι το πρώην Καπνομάγαζο του Δημ.Κουγιουμτζόγλου(Σήμερα ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ-ΚΑΒΑΛΑΣ 2ος όροφος)!Και ακόμη πιό δόθε,αντίκρυ στο Καρνάγιο, και προς Καμάρες είναι το πρωην Καπνομάγαζο των ΑΑΡΩΝ ΣΑΜΠΕΤΑΙ ΤΣΙΜΙΝΟ κ ΣΙΑ Ο.Ε.(Αδειο σήμερα και "σιωπηρώς" ΠΩΛΕΙΤΑΙ από τους Κληρονόμους του,πληροφορία εξ εγκύρου πηγής)!!!Τώρα για πιό απ'ολα ενδιαφέρεστε;Εσείς γνωρίζετε!
Αυτά προς το παρόν!Είμαι στη διάθεσή Σας και για περισσότερα στοιχεία ή οτιδήποτε χρειασθείτε και Σας ενδιαφέρει.Υπόψη ότι για τα παραπάνω δεν χρησιμοποίησα καμιά απολύτως εξωτερική πηγή,καθόσον προέρχονται από το "προσωπικό μου Αρχείο"...
Χαιρετώ Σας με αγάπη Χριστ.Σ.Ζησάκης

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.