Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Πολιτιστικό Εργαστήρι για Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας

 Με πρωτοβουλία του ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ εδώ και λίγες ημέρες,λειτουργούν με επιτυχία το πρωί τα "Πολιτιστικά Εργαστήρια"στο πολυ χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης,που άνοιξε τους τρεις ορόφους της,στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας ,για να γνωρίσουν και να μάθουν τις διαφορετικές τέχνες,που συγκαταλέγονται  στις εικαστικές.
Τα 26 Δημοτικά Σχολεία θα έχουν  τη δυνατότητα κατά ομάδες,να επισκέπτονται καθημερινά μέχρι το Μάιο την Δημοτική Καπναποθήκη και να μαθαίνουν  στον 4ο όροφο Ζωγραφική και Γλυπτική και στους άλλους δυο ορόφους Μουσική και Ξυλογλυπτική.
Τα Πολιτιστικά Εργαστήρια είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας,ένα αμιγώς δικό του πρόγραμμα μέσα από το οποίο έρχονται τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη.
Μαθαίνουν μαζί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες της πόλης μας,να δημιουργούν τέχνη σε όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις όπως    ξυλογλυπτική,μουσική,ζωγραφική,γλυπτική.Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία μπορούν να μάθουν και να δημιουργήσουν ανεπιτήδευτα παίρνοντας σωστές τεχνικές βάσεις για το μέλλον!!!
Το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εργαστηρίων του Δήμου Καβάλας,θα συνεχιστεί μέχρι το Μάιο.Είναι οργανωμένο,απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και γίνεται σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα  και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ο Δήμος Καβάλας,είπε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής,είναι πολύ περήφανος για τη δουλειά που γίνεται στο θαυμάσιο πολυχώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης( στη Πλατεία Καπνεργάτη),που φιλοξενεί την τέχνη στους τρεις ορόφους της!Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και στο μέλλον.....

Υ/Γ:Καλό κι ελπιδοφόρο πολιτιστικό μήνυμα,για τους νέους της πόλης μας!

Π η γ ή
Αναρτήθηκε από Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗΣ
grafeas pezikou
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr.21 Aprili 2010 

2 σχόλια:

evelina είπε...

Υπέροχη αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας ,να γνωρίσουν και να μάθουν παιδιά του δημοτικού τις εικαστικές τέχνες ...Είναι πολύ σημαντικό σ αυτή την ηλικία να γνωρίσουν απο κοντά την τέχνη του να δημιουργείς .Και πάλι συγχαρητήρια στον Δήμο Καβάλας αλλά και σε σένα γι αυτή την ανάρτηση…

Γραφεας Πεζικου είπε...

evelina:Eυχαριστώ σε για ΟΛΑ και για τα εύσημα των συγχαρητηρίων σου!Όντως εδώ που τα λέμε,αξίζει το κόπο για τα παιδάκια ο καθένας μας να κάνει οτιδήποτε πολιτιστικό και επιμορφωτικό έργο και δη σχέση έχων με εικαστικές τέχνες,και όχι μόνον!.....
Σπουδαιότατο εγχείρημα,προόδου στη γκρίζα εποχή μας!

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.