Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αναβιώνει το λαικό πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στον Αμυγδαλεώνα-Καβάλας

Παρασκευή 23 Απριλίου στις 4 το Απόγευμα,με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του προστάτη του δημοτικού διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα,Αγίου Γεωργίου,ο Μουσικοχορευτικός Μορφωτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα και ο Αθλητικός 'Όμιλος η "Δόξα"Αμυγδαλεώνα,διοργανώνουν λαϊκό πανηγύρι σήμερα το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του τοπικού δημοτικού σχολείου!.......
Σημείο αναφοράς για την αναβίωση του παλιού πανηγυριού είναι το έθιμο της λαμπαδηφορίας που θα παρουσιαστεί από τους προσκόπους του 5ου συστήματος αεροπροσκόπων Αμυγδαλεώνα.Η πομπή των προσκόπων θα έχει αφετηρία το παλιό Καπνομάγαζο,ενώ η λαμπαδηφορία θα καταλήξει στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου,όπου τα παιδιά θα τραγουδήσουν για τον Άι Γιώργη.
Το πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Φιλίππων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας,περιλαμβάνει παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα,που θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα και στο οποίο θα συμμετάσχουν αρκετοί χορευτές τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.
Θα προηγηθεί από τις 4 το απόγευμα και για περίπου τρεις ώρες ο dj wilbert,με νεανική μουσική,ενώ των χορευτικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει παραδοσιακή και λαϊκή ελληνική μουσική με την τοπική ορχήστρα την οποία θα πλαισιώνουν μουσικοί ,τραγουδιστές με παραδοσιακά όργανα και όχι μόνον.Μαζί τους θα παίξει τζουρά το "παιδί-θαύμα" ο Γιάννης Καραπιπέρης,που είναι μόλις Έξι ετών!!!
Δεν θα μπορούσαν να λείψουν το φαγητό και το κρασί για τους επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να πάρουν μαζί τους άφοβα και  τα παιδιά τους,αφού στον χώρο θα υπάρχει υπαίθριος παιδότοπος.Επίσης έξω από το χώρο του σχολείου θα στηθεί λαϊκή αγορά,η οποία θα αρχίσει να λειτουργεί από την  προηγούμενη μέρα......
Υ/Γ:Καλή διασκέδαση,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ, και του χρόνου με υγεία!
Πηγή
Αναρτήθηκε από Χ.Σ.ΖΗΣΑΚΗ
GRAFEAS PEZIKOU
http://thema-xronou.blogspot.com
Kavala/gr.23 Aprili 2010

6 σχόλια:

evelina είπε...

Καλησπέρα Χρήστο...Έχω χάσει κάποιες αναρτήσεις σου λόγο προβλήματος που είχα με ην σύνδεση...Νάμαι πάλι εδώ να διαβάζω τα τόσο ενδιαφέροντα που συμβαίνουν στον νομό μας...Για να είμαι ειλικρινείς αυτό το πανηγύρι δν το ήξερα ότι γίνεται. Πρέπει να είναι ενδιαφέρον με την λαμπαδηφορία. Ελπίζω του χρόνου να το παρακολουθήσω. Καλό σου απόγευμα

Γραφεας Πεζικου είπε...

Ευχαριστώ και ανταποδίδω,χαίρομαι που αποκαταστάθηκε η σύνδεσή σου..όπως και η "καταργημένη" για ώρες δική μου!Καλό Σ/Κ

Unknown είπε...

Καλημερα Πατριαρχη.
Δεν το ξεραμε το εθιμο,οσο ζεις μαθαινεις αρκει βεβαια να μην το εχεις καμενο για να θυμασαι.
Καλο Σ/Κ.

"Don't"

Γραφεας Πεζικου είπε...

Don't leave me:Καλημέρα πέρα ως πέρα......
μ'άρεσε πάρα πολύ το "καμένο"!Κι ευτυχώς δεν τόχω κάψει ακόμη!Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο φτωχικό μου.Καλό Σ/Κο κι από μένα.

Ελενα καπακιώτου είπε...

καλησπερα φιλαρακι μου,
χαθηκαμε...
δεν πειραζει ομως..
υγεια πανω απο όλα,
και ευχομαι πανω απο ολα
ναχουμε την υγεια μας
και να ξεπερνουμε καθε προβλημα υγειας
με θετικη σκεψη..

αυτα ηθελα να πω
να ευχηθω...
και ειπαμε!!!
θετικη σκεψη
και δυνατος!!!

καλο βραδυ

Γραφεας Πεζικου είπε...

zinaa Kapa: Γνωστό ειν'από παλιά ότι κάθε φορά ο λόγος σου και το θετικό της σκέψης σου δυναμώνουν και φορτίζουν τις αντιστάσεις μου και νιώθω λιγότερο εξουθενωμένος και πιότερο ψυχωμένος!Φιλιά στην εγγονή σου.
Σε Ευχαριστώ ευχόμενος να μη ξαναχαθούμε....

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.